Isrosens bilder

Mina sibiriska katter mm.

2007-07-28

Midas blev Saphira!


Vi trodde vi tagit fel på kön. Söta Midas var för ett par dagar söta Saphira istället och tigré blev spotted! Efter ny NOGRANN kontroll beslutades att det ÄR en hanne som nu bytt namn igen till Saphir och spotted kvarstår.
Här är Saphir till höger och systern Oriana till vänster.

Tre veckor och tuffa småkatter.




Lille sällskaplige Titzian vill redan ta sig utanför hagen för att se mer av världen. Trots att han nyss lärt sig gå.

2007-07-23

På landet.

Nu har vi flyttat till lanmdet och kommit överens om en ny koja-boplats. Småkatterna börjar redan vilja titta på världen men mamma Bia håller noggran kontroll. På bilden Rudolf=Topaz.


2007-07-18

Kattungarna 2 veckor gamla.


I dag fyller kattungarna 2 veckor.
Den messt nyfikne är Tigern som numera heter Isrosen´s Midas. Midas var ju en legendarisk kung som allt han rörde vid blev guld. Vår Midas har ju goldensyskon. Hoppas att allt han kommer i kontakt med framöver blir framgångar också.

2007-07-15

Sötnosarna mår bra.


Små söta personligheter utvecklas sakta
i sitt bo under skåpet men jag får låna dom ibland.
OBS att bilder även införs på Hemsidan ibland

2007-07-10

Tittut!


OJ raringarna har börjat öppna ögonen. Här en nytagen bild på 6 dfagar gamla Gulla.

2007-07-09

Oj så söta men lite lika.




Ansiktena är ganska lika så nu har jag märkt en tass på Rudolf som liknar Gulla framifrån.
Lite mörkare Tiger kan man dock hitta.

2007-07-07

Kattungarna växer.


Nu tre dagar gamla och dom har ökat 25-40 % av födelsevikten. Dom bor kvar där Bia placerade dom för då är Bia lugnast.


Det finns nu fler foton på hemsidan

2007-07-06

Färdigflyttat???


Idag sedan både matte o husse sovit befann sig kattungarna under en hylla med några få cm öppning under. :( (Samma plats även den utnyttjad i fjol.) Lyckligtvis går understa lådan att dra ut så matte kan se in och ev hämta barnen men jag gjorde en kompromiss och lade "plast-värmeskynket" under halva utrymmet med tyg ovanpå på det nya stället och lämnade dom där tv. Ja så är läget just nu. Läste ju i går i stora kattavelsboken att kattungar skall ha 32 grader i boet första veckan och 30 andra veckan. Värme ansågs mycket viktigt även för matsmältningen. Bia tycks dock föredra den svalare delen av utrymmet. Ungarna ligger ibland ensamma på den varmare. Bia har fått mjölkersättning med ägg-gula och gräddfil på säng. Så med ett bo efter efen smak o god mat o söta barn är hon nöjd. OBS Bilden är tagen sedan lådan dragits ut. Skall snart sätta in bilder inne på hemsidan också.
Hälsningar matte-Ingrid som skall stanna hemma i dag.

2007-07-05

Andra flytten!


Ja 1½ dygn efter födseln beslutade Bia att det var nödvändigt att flytta kattungarna tillbaka under den låga sängen. Efter ålande (matte ) flyttades ungarna tillbaka till kojan men Bia var orolig och sa att det var farligt. Sedan fick matte sitta och lugna o mata godis en stund. Nu får vi se var kattungarna finns i morgon. Puh!

Kattungar o mammakatt mår bra.

Här kommer bilder på de andra två pojkarna .
Arbetsnamn Gull-tigern o Gull-Rufus.
Alla mår bra och ökar i vikt.

2007-07-04

3 pojkar 1 flicka

Nedre pojke med ljus rygg "Gullpojken" med vitt, troligen golden


Honan med ljus fläck i pannan "Gull-flickan"
Alla fyra är pigga och mår bra. Vikter 2 timmar efter födelsen mellan 95-110g. Nu är dom 5 timmar så jag har bara hunnit ta 80 bilder ännu.
Det blir nog fler innan dom flyttar :). Matte Ingrid.

Fortfarande 4 pigga.

Jag som hade förberett allt så noga men Bia lurade mig. Plötsligt var hon försvunnen fastän dörrarna ut var stängda. I går gömde hon sig i höggräset under bordet i rasthagen och tog sig en tupplur. Jag trodde det var bara för en tupplur även denna gång. Men efter att sökt igenom lägenheten frågade jag Csilla-katten var Bia kunde vara och hon nosade och lyssnade mot underdelen av Åkes säng där det var så mycket saker stoppade att det inte borde kunna komma in någon katt. När jag flyttade4 på den sista kartongen . Jo där var hon men låg det inte något bredvid henne. Jo en unge !!! och ännu en. Jag bar bådfa till kattkojan som jag gjort iordning men som inte dugt. När jag gick tillbaka för att hämta Bia låg där en helt nyfödd blöt kattunge med sin moderkaka bredvid. Jag torkade av den nya och bar den till dom andra under tiden åt Bia upp moderkakan och kom efter. Hon verkade nu nöjd att ha ungarna i kojan och en halvtimme senare så föddes en 4de kattunge, helt utan komplikationer. Bia vill dock inte att jag skall lyfta ungarna igen för att hon blir rädd att jag skall flytta dom. Hjälpa sista med ljusare huvud att finna spene var dock ok. Nu diar alla utan att jag födelsevägt dom eller vet vem som är nr 1 eller 4 om det är hannar eller honor och ev färgteckningar utom ryggarna och huvudet.
Ungarna och mamma mår bra och det är huvudsaken. Det är bara 1½ timme sean sista ungen föddes så dom behöver lite ro. I kväll skall jag undersöka dom lite närmare. Vem vet det kan ju komma fler. Bia har dock skött allt förträffligt själv. Bilder kommer i morgon.

4de ungen annlänt

Ja nu har nr 4 annlänt men Bia är rädd att jag skall ta dom ifrån henne eftersom jag flyttade dom som föddes under sängen. Alla verkar pigga men jag lämnar dom ganska ifred. Har inte vägt dom ännu. Nuförst börjar dom småpipa efter mer mat kanske...

OJ Kattungarna har börjat komma!!

3 ungar födda under en säng som vi just hittat nyfödda pigga... Återkommer Ingrid